Reacties van clienten

Hier zijn enkele uitspraken van clienten naar aanleiding van coachingtrajecten:

“De gesprekken hebben mij geholpen mijn mind-set in bepaalde situaties te controleren en mijzelf en anderen beter te begrijpen. De begeleiding was heel goed, snelle duidelijke handelswijze!”

“Ik wil je even een kort berichtje sturen, omdat ik merk dat echt veel heb aan het coachingsgesprek dat ik op de ‘Kom naar de coach-dag’ met je heb gehad. Het was een mega-inzicht, dat ik vaak me niet als volwassene opstelde. En tegelijkertijd was er in mijn gedrag maar een klein stapje nodig om me wel volwassen op te stellen. En dagelijks merk ik het resultaat, zowel in mijn werk als thuis!!”

“ Een 9! In eerste instantie ging ik met het doel om mij zakelijk verder te professionaliseren. De praktijk leert dat ik vooral als mens ben gegroeid.”

“Willemijn, wat zal ik zeggen. Jij hebt precies gegeven wat ik nodig had. Je hebt me in staat gesteld om me “zelf” vragen te stellen en daarbij tools aangereikt zodat ik zelf inzicht heb gekregen in mijn persoonlijke belemmeringen. Daarbij heb jij je perfect aan je rol gehouden. Ik kan me situaties herinneren dat ik een ‘reddingsboei’ uitgooide en feitelijk uitsprak “je moet me ff helpen” en jij daarop zei “nee, dat doe ik niet”.”

“Het contact met de coach was aangenaam, open en praktijkgericht. Op die manier hebben we met een gering aantal gesprekken een bevredigend resultaat weten te bereiken. Een paar oefeningen gaven op gestructureerde wijze inzicht in eigen denken en doen. Dit vormde een goede basis voor de analsye van praktijksituaties en bijbehorende leermomenten.”

“Het contact met de coach is uitstekend. Pragmatisch ingesteld, gericht op het vinden van oplossingen en toegepast op de praktijk van alle dag. Wat ik belangrijk vind is dat de persoon iemand is die weet hoe het werkt in het bedrijfsleven.”

“Willemijn weet de vinger op de zere plek te leggen en je bewust te maken van de keuzes die je kan maken op basis van de juiste veronderstellingen.”

“Het contact met de coach is uitstekend. Pragmatisch ingesteld. Bepaald niet het type zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Zij zegt waar het op staat, waarbij het menselijke aspect goed in het oog wordt gehouden.”

“Zeer positief, met name omdat het zo persoonlijk is, de doorlooptijd aangepast aan je persoonlijke ontwikkeling en je er in de praktijk echt wat mee kunt.”

“Mensen in mijn omgeving vinden dat ik positief veranderd ben: mijn coach, mijn echtgenoot én mijn leidinggevende. Ik merk zelf ook dat ik relaxter in mijn vel zit.”

“Ik zou dit willen beschrijven als: effectief met een beperkte doorlooptijd. Eventueel is nog een ‘herhaal-sessie’ mogelijk. Goed contact, eenvoudig uit te voeren opdrachten, aantal gesprekken beperkt tot het benodigde.”

“Ik wist niet goed wat ik moest verwachten, maar het heeft mijn ‘verwachtingen’ overtroffen.”

“Zeer goed. De situatie wordt duidelijk in beeld gebracht en vervolgens wordt gezamenlijk gekeken welke stappen gezet zijn / kunnen worden om tot een beter functionerend geheel te komen.”

“Het is me nog duidelijker geworden waar mijn (negatieve) energie in gestoken wordt. Het was voor mij direct duidelijk dat langer blijven zitten in de huidige functie geen optie is.”

“Zeer efficiënt! Slechts een paar gesprekken, die meteen veel stof tot nadenken gaven.”

“Een jaar geleden heb ik besloten om gebruik te maken van het aanbod om mezelf te laten coachen en inmiddels leven wij alweer ruim een half jaar na mijn coachingstraject. Ik wil jou even laten weten dat het goed met mij gaat, ik zit lekker in mijn vel en doe mijn ding. Ben mij nu bewust van de consequenties van mijn houding, gedrag en manier van (non-verbaal) communiceren. Het gaat eigenlijk vanzelf, ik hoef er eigenlijk niet meer op te letten. Samenwerken gaat mij ook veel gemakkelijker af, zeker nu ik geen aannames doe … maar juist toelicht waarom ik iets doe of wat ik wil. Ook nog leuk om aan jou te vertellen, is dat ik regelmatig terugkoppeling krijg van mijn (nieuwe) leidinggevende en collega’s dat ik loop te stralen en dat het fijn is om met mij samen te werken. Nou wat willen wij nog meer …?”